ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΑΓΑΝΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 12-14 γαρίδες
  • 5-6 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. φέτα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. ούζο
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • φρέσκια ρίγανη
  • αλάτι – πιπέρι

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε τις γαρίδες αφαιρώντας το κέλυφος και το εντεράκι
κάνοντας μία τομή με ένα μαχαίρι, στη ράχη της γαρίδας το αφαιρείτε
με τη βοήθεια μίας οδοντογλυφίδας. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το
ελαιόλαδο, ρίχνετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε για 2΄-3΄.
Προσθέτετε τις γαρίδες και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα
ανακατεύοντας 2΄-3΄. Σβήνετε με το ούζο, αφήνετε να εξατμιστεί το
αλκοόλ και αφαιρείτε τις γαρίδες. Ρίχνετε στο τηγάνι τις τριμμένε
ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο, ανακατεύετε 1΄-2΄
και προσθέτετε το νερό. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και μαγειρεύετε
τη σάλτσα για 25΄-30΄ μέχρι να μελώσει. Ξαναρίχνετε τις γαρίδες στη
σάλτσα και τις αφήνετε 1΄-2΄. Πασπαλίζετε με τη φέτα, σπάζοντάς τη
με τα δάχτυλά σας. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Σερβίρεται
ζεστό με φρέσκια ρίγανη.

Top