ΥΛΙΚΑ
-
1 κιλό γαρίδες
-
2 κρεμμύδια τριμμένα
-
3-4 σκελίδες σκόρδο
-
2 κοκ. πιπεριές κομμένες καρέ
-
2 πρασ. πιπεριές κομμένες καρέ
-
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
-
½ φλιτζ. ούζο
-
χυμό από 1 λεμόνι
-
1 κ.σ. μάραθο
-
αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε, πλένετε και στραγγίζετε
τις γαρίδες. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε 4κ.σ. ελαιόλαδο, το
χυμό από το ½ λεμόνι, 1-2 σκελίδες σκόρδο, 1κ.σ. μάραθο, αλάτι,
πιπέρι. Βάζετε τις γαρίδες και τις ανακατεύετε να μαριναριστούν
καλά. Τις σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και τις αφήνετε στο ψυγείο
για 1 ώρα. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το
αφήνετε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το κρεμμύδι, και το
υπόλοιπο σκόρδο, τα σοτάρετε για 2΄-3΄. Προσθέτετε τις πιπεριές και
τις αφήνετε να σοταριστούν. για 3΄-4΄. Ρίχνετε και τις γαρίδες, τις
σοτάρετε για 1΄-2΄. Σβήνετε με το ούζο, αφήνετε να εξατμιστεί το
αλκοόλ. Ρίχνετε τη μαρινάδα, προσθέτετε το υπόλοιπο λεμόνι, αλάτι,
αν χρειάζεται, φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνετε το φαγητό να
μαγειρευτεί 5΄-6΄ και μόλις εξατμιστούν τα υγρά το αποσύρετε από τη
φωτιά. Το σερβίρετε αμέσως.