ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 20 γαρίδες μεγάλες Νο 3
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. λευκό κρασί
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 7-8 ίνες σαφράν
  • αλάτι – πιπέρι

500 γρ. σπαγγέτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε τι γαρίδες από το κέλυφος, βγάζετε το εντεράκι από την
πλάτη και αφαιρείτε το κεφάλι και την ουρά. Βράζετε τα κελύφη, τις
ουρές και το κεφάλι σε 3 φλιτζάνια νερό για 10΄. Τα σουρώνετε,
περνάτε τον ζωμό από σίτα και τον κρατάτε ζεστό στην άκρη. Σε ένα
βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το
κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο Προσθέτετε τις πιπεριές, το σκόρδο,
τις γαρίδες και ανακατεύετε για 1΄-2΄ μέχρι να γυαλίσουν. Σβήνετε
με το κρασί, αφήνετε να πάρουν μια δύο βράσεις και αφαιρείτε τις
γαρίδες. Ρίχνετε την ντομάτα, το σαφράν, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτετε το ζωμό από τις γαρίδες και σιγοβράζετε μέχρι να δέσει η
σάλτσα. Βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό αλ ντέντε.
Όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια, τα προσθέτετε στην σάλτα με τις
γαρίδες αφαιρώντας τα με τρυπητή κουτάλα έτσι ώστε να κρατήσουν
λίγο από το νερό που έβρασαν. Ρίχνετε 2-3κ.σ. ελαιόλαδο,
πασπαλίζετε με το μαϊντανό και ανακατεύετε για 1΄-2΄ να
ενωθούν τα υλικά. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, αφήνετε για 5΄
και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Top