GEMÜSESTRUDEL (ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ)

ΥΛΙΚΑ

  • 450 γρ. φύλλο κρούστας
  • 1 κ.σ. λάδι
  • 1 κομμάτι τζίντζερ τριμμένη
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. φύτρες σόγιας
  • 130 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 2 κ.σ. σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. σόγια σος
  • 1 κ.σ ντοματοπελτέ
  • 1 κ.σ. σουσάμι
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • αλάτι (αν χρειάζεται)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το τζίντζερ, το
καρότο, το σέλινο, τα μανιτάρια, τις φύτρες και την πιπεριά για
μερικά λεπτά. Προσθέτετε την σόγια σος, τον ντοματοπελτέ και το
σουσάμι, συνεχίζετε το μαγείρεμα για μερικά λεπτά ακόμη, τραβάτε το
τηγάνι από την φωτιά και αφήνετε τα υλικά σας να κρυώσουν.
Παράλληλα κόβετε το φύλλο σε λωρίδες 8εκ. (25εκ. μήκους περίπου)
και για κάθε στρούντελ χρησιμοποιείτε τρία φύλλα αλειμμένα μεταξύ
τους με βούτυρο. Βάζετε στην άκρη των φύλλων μια κουταλιά από το
μείγμα, τυλίγετε σε ρολό κλείνοντας τις άκρες προς τα μέσα (να μην
χυθούν τα υλικά σας). Βάζετε τα στρούντελ σε ταψί που το έχετε
βουτυρώσει ελαφρά. Αλείφετε και τα στρούντελ με βούτυρο και τα
αφήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα 20΄
περίπου.

Top