ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. φασόλια γίγαντες βρασμένα
  • 250 γρ. φασόλια γίγαντες μαύρα βρασμένα
  • 250 γρ. τόνο (κονσέρβα)
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 χλωρά κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 πιπεριές πολύχρωμες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 3-4 κλωνάρια άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζετε τους γίγαντες (σε ξεχωριστά σκεύη) σε μπόλικο νερό
για 12 ώρες. Τους ξεπλένετε και τους βράζετε (χώρια) ξαφρίζοντάς
τους για 45΄ να μαλακώσουν. Τους στραγγίζετε και τους βάζετε μαζί
σε μια σαλατιέρα. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε όλα τα υλικά.
Βάζετε σε ένα μπολ τα υλικά για τη σάλτσα και με ένα πιρούνι ή
σύρμα τα χτυπάτε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Περιχύνετε την σαλάτα,
την ανακατεύετε και σερβίρετε.

Top