ΚΑΡΙΟΚΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. μπισκότα τριμμένα καλά
  • 500 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 200 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 3 κ.σ. κακάο άγλυκο
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 1 βανίλια
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 600 γρ. κουβερτούρα λιωμένη για την επικάλυψη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε στο μίξερ την ζάχαρη άχνη με τα αυγά για 10΄ μέχρι να
αφρατέψουν. Προσθέτετε λίγο-λίγο τα μπισκότα, τη μαργαρίνη, το
κακάο, το κονιάκ και τη βανίλια. Βγάζετε το μείγμα από τον κάδο του
μίξερ και το ζυμώνετε με τα χέρια σας. Χωρίζετε τη ζύμη και πλάθετε
ρολά, υπολογίζοντας η κάτω πλευρά να είναι επίπεδη με τον πάγκο
εργασίας σας. Έτσι ώστε όταν τα κόψετε να έχει το γνωστό σχήμα του
μισοφέγγαρου. Τυλίγετε τα ρολά με μεμβράνη και τα βάζετε στην
κατάψυξη για 1½-2 ώρες. Όταν τα βγάλετε, τα κόβετε σε φέτες πάχους
1εκ. και μία-μία βουτάτε τις καριόκες καλά στη σοκολάτα που έχετε
λιώσει λίγο πριν σε ένα μπεν-μαρί. Φροντίζετε να καλυφθούν με
σοκολάτα παντού το ίδιο και αμέσως τις βγάζετε. Απλώνετε σε κόλλες
και αφήνετε να κρυώσει η σοκολάτα και να σφίξουν.

ΣΗΜ.: Το γνωστό αυτό γλυκό με αφετηρία την
Ξάνθη θα το βρείτε πλέον παντού. Σε αμέτρητες εκδοχές και συνταγές
με γέμιση από διάφορα μπισκότα, κέικ ή μείγματα από διάφορα άλλα
γλυκά.

Top