ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλιτζ. γάλα
  • 350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λευκή
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 λοβός βανίλιας
  • 1½ γρ. ζελατίνη

 

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό και τα
αφήνετε για 10΄-12΄. Ρίχνετε σε μία κατσαρόλα το γάλα και τα σπόρια
της βανίλιας, το βάζετε σε δυνατή φωτιά να πάρει μία βράση.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνετε μέσα τη σοκολάτα την
οποία έχετε κόψει σε μικρά κομματάκια και ανακατεύετε με μία
σπάτουλα μέχρι να λειώσει. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε ελαφρά
σαντιγί και την προσθέτετε στο μείγμα σοκολάτας ανακατεύοντας
ελαφρά μέχρι να ενσωματωθεί. Αφαιρείτε τη ζελατίνη από το κρύο
νερό, την στραγγίζετε καλά με τα χέρια σας και την προσθέτετε στο
μείγμα σοκολάτας ανακατεύοντας καλά. Μοιράζετε το μείγμα σε ποτήρια
και τα βάζετε στο ψυγείο να παγώσουν για 1 ώρα τουλάχιστον. Αφήνετε
να παγώσουν και γαρνίρετε το γλυκό.

Top