ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΛΑΧΑΝΟ

ΥΛΙΚΑ 

  • 3 φλ. λάχανο ψιλοκομ.
  • 1½ φλ. τριμμένο καρότο
  • 1 στήθος κοτόπουλο ψημένο ή βραστό
  • 1 φλ.φρούτα αποξ. ή φρέσκα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομ.
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομ.
  • 1-2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • ½ φλ. σταφίδες
  • 1 φρέσκια καυτερή πιπεριά ψιλοκομ.
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1-2 κ.σ. ξύδι
  • 1κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. μέλι
  • ½ φλ. φύλλα φρέσκο δυόσμο
  • 1 κ.σ. καρύδια χοντροκοπανισμένα
  • κλωνάρια δυόσμο για στόλισμα
  • αλάτι & πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε γαβάθα ανακατέψτε το λάχανο με το καρότο,τη
μουσταρδα,το μέλι το ξύδι και λίγο αλάτι, σκεπάστε και αφήστε και
να μαριναριστεί στο ψυγείο. Βάλτε σε μικρή γαβάθα το
κρεμμυδάκι με το σκόρδο και βρέξτε με το λεμόνι, αφήνοντας και αυτά
να γλυκάνουν για 30΄. Μισή ώρα πριν σερβίρετε τη σαλάτα, ανακατέψτε
τις σταφίδες, το τζίντζερ και την καυτερή πιπεριά, το κρεμμυδάκι,
το σκόρδο και το ελαιόλαδο και αφήστε τη σάλτσα να σταθεί όσο θα
σουρώνετε τα λαχανικά. Ψιλοκόψτε το δυόσμο. Ανακατέψτε καλά το
λάχανο και το καρότο με το κοτόπουλο και τα άλλα υλικά προσθέστε τα
φιστίκια και το δυόσμο.Δοκιμάστε, αλατοπιπερώστε και διορθώστε τη
γεύση. Αφήστε τη σαλάτα στο ψυγείο για 30΄ πριν να τη
σερβίρετε.

Top