HUNKAR BEGENDI ( ΧΙΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΕΝΤΙ) ΤΟΥΡΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ  

  • 1 κιλό αρνί μπούτι κομμένο σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 3 ντομάτες ψιλοκομ.
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε ½ lt νερό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.γ. χοντροσπασμένοι σπόροι μπαχάρι ή σκόνη
  • 1-2 γαρίφαλα
  • 1/3 κ.γ. μπούκοβο καυτερό ή γλυκό
  • 1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομ.
  • αλάτι – πιπέρι

 ΠΟΥΡΕΣ
ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ

  • 4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 1 ποτήρι χλιαρό γάλα
  • 1 κούπα τριμμένο κασέρι
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ½ κ.γ. αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζετε τον πουρέ μελιτζάνας πλένοντας και σκουπίζοντας καλά
τις μελιτζάνες. Τις ψήνετε στο γκριλ για 25΄-30΄ γυρίζοντάς τες
συνέχεια μέχρι να καρβουνιάσει η φλούδα τους. Εναλλακτικά τις
ψήνετε σε φωτιά ξύλων ή στη φωτιά του γκαζιού πολύ προσεκτικά για
7΄-10΄ γυρίζοντας συχνά μέχρι να μαυρίσει και να σκάσει η φλούδα.
Όταν ψηθούν τις καθαρίζετε και τις βάζετε σε ένα μπολ με παγωμένο
νερό στο οποίο έχετε ρίξει το χυμό λεμονιού. Σε μία κατσαρόλα
ζεσταίνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, και σοτάρετε το αλεύρι για
3΄-4΄ μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα (προσοχή να μη σας
μαυρίσει). Βγάζετε τις μελιτζάνες από το νερό, τις σκουπίζετε και
τις ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να
λιώσουν και να ενωθούν με το βούτυρο και το αλεύρι. Προσθέστε το
χλιαρό γάλα, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε με το σύρμα μέχρι να
ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά και
προσθέστε το κασέρι και το μοσχοκάρυδο ανακατεύοντας καλά. Εν τω
μεταξύ σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και
σοτάρετε τα κρεμμύδια για 6΄-7΄ μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτετε
τους κύβους του αρνιού και τα μπαχαρικά. Σοτάρετε για 10΄ περίπου
μέχρι το κρέας να ροδίσει και να πιει όλα σχεδόν τα υγρά της
κατσαρόλας. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1΄. Ρίχνετε τις
ντομάτες και μαγειρεύετε για 8΄-10΄. Τέλος ρίχνετε τον αραιωμένο
πελτέ, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε και αφήνετε το φαγητό να πάρει
1-2 βράσεις. Χαμηλώνετε την φωτιά και σιγομαγειρεύετε για 1 ώρα.
μέχρι το κρέας να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα. Αποσύρετε από
την φωτιά, αφήνετε να σταθεί λίγο το φαγητό και σερβίρετε σε ρηχά
πιάτα τον πουρέ μελιτζάνας και στο κέντρο μοιράζετε το αρνί με την
σάλτσα του.

Top
hacklink al hd film izle hack forum alt yazılı pornoideas for womanhatay escortxhamsterdenizli escortlive sex camsyabanciforex.combrazzers pornogrup porno