ΙΜΑΜ ΜΠΑ’Ι’ΛΝΤΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ½ κιλό μελιτζάνες
  • 500 γρ. κρεμμύδια σε φέτες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκ.
  • 1 κιλό ντομάτες τριμμένες
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. βασιλικό φρέσκο κομμένο
  • 1 ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι – πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε τις μελιτζάνες. Τις χαράζετε κατά μήκος και τις
ανοίγετε σαν βαρκούλες.Τις τηγανίζετε σε μπόλικο λάδι. Σε μία
κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι, σοτάρετε τα κρεμμύδια, σκόρδο,
τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και αφήνετε να
βράσουν για 15΄. Πασπαλίζετε με βασιλικό. Γεμίζετε τις μελιτζάνες
με το μίγμα. Τις τοποθετείτε σε ένα ταψί μέτριο. Ρίχνετε την σάλτσα
που περίσεψε ανάμεσα στις μελιτζάνες, περιχύνετε με λίγο λάδι και
ψήνετε στους 180οC για 45΄, ανάλογα το φούρνο, μέχρι να
ροδίσουν και να χυλώσουν.  Μπορείτε να πασπαλίσετε με φέτα ή
κεφαλοτύρι 10΄ πριν τελειώσει το ψήσιμο.

Top
hacklink al hd film izle hack forum crack forum php shell indir siber güvenlik blog Ankara evden eve nakliyat wordpress nulled themes