ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 50 γρ. νερό
  • 50 γρ. ζάχαρη

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη & 50 γρ. κακάο ανακατεμένα

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

  • 200 γρ. αμύγδαλα λευκά
  • 2 κ.σ. σιρόπι
  • 200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί (σε ανοξείδωτο μπολ
    στερεωμένο πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει) ή σε φούρνο
    μικροκυμάτων

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΑΜΥΓΔΑΛΑ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους
170οC. Σε ένα μπολ βάζετε τα αμύγδαλα και τις 2κ.σ.
σιρόπι. Ανακατεύετε πολύ καλά και το απλώνετε σε μία λαδόκολλα. Τα
φουρνίζετε για 15΄-20΄ έως ότου καραμελώσουν. Τα αφήνετε να
κρυώσουν και αν έχουν κολλήσει, τα ξεχωρίζετε. Βάζετε τα
καραμελωμένα αμύγδαλα σε ένα μπολ, το οποίο ακουμπάτε πάνω σε ένα
άλλο μπολ γεμάτο με παγάκια και λίγο νερό. Για να μην πέσει νερό
στα αμύγδαλα, σκεπάζετε τα παγάκια με μεμβράνη. Ρίχνετε το ⅓ της
λιωμένης κουβερτούρας και ανακατεύετε συνεχώς με μία κουτάλα έως
ότου η κουβερτούρα αρχίσει να παγώνει. Συνεχίζετε με τη μισή από
την υπόλοιπη κουβερτούρα και ανακατεύετε συνεχώς έτσι ώστε η
κουβερτούρα να παγώνει μεν, αλλά τα αμύγδαλα να μην κολλήσουν
μεταξύ τους, να μένουν ένα-ένα. Ρίχνετε και την υπόλοιπη σοκολάτα
ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Ρίχνετε τα σοκολατένια αμύγδαλα
μέσα στο μείγμα άχνης και κακάο. Ανακατεύετε πολύ καλά και τα
κοσκινίζετε. Τα σοκολατάκια διατηρούνται κλεισμένα σε μεταλλικό
κουτί ή σε γυάλινο μπολ.

Top