ΚΑΡΔΑΜΟ ή (ΚΑΚΟΥΛΕ)

Φυτό που ανήκει στην οικογένεια του τζίντζερ με δύο είδη ιθαγενή
της Ινδίας: το είδος Elettaria που καλείται απλώς κάρδαμο, αληθινό
κάρδαμο ή πράσινο κάρδαμο και το είδος Amomum που καλείται μαύρο,
καφέ, λευκό ή κόκκινο κάρδαμο. Φύεται σε μέρη με υγρασία, κοντά
σε  ποτάμια και λίμνες. Το κάρδαμο, ένα από τα ακριβότερα
μπαχαρικά παγκοσμίως.

Το κάρδαμο αγαπήθηκε και χρησιμοποιήθηκε από διάφορους αρχαίους
πολιτισμούς, για διάφορες χρήσεις. Στην αρχαία Αίγυπτο το
χρησιμοποιούσαν για τη δημιουργία καλλυντικών και αρωμάτων. Στην
αρχαία Ινδία, αποτελούσε φάρμακο. Οι αρχαίοι Έλληνες το
χρησιμοποιούσαν στη μαγειρική, στην παρασκευή αρωμάτων και ως
φάρμακο. Στη μαγειρική το χρησιμοποιούνταν και στην αρχαία Ρώμη
όπου ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα ανατολίτικα μπαχαρικά. Τον
1οαι. μ.Χ. εισάγονταν στην Ρώμη από την Ινδία μεγάλες
ποσότητες κάρδαμου. Εισάγεται τον 2οαι. μ.Χ.  στη
Ρωμαϊκή Αλεξάνδρεια.

Χρησιμοποιείται στις Αραβικές χώρες για να βελτιώσει τη γεύση
του καφέ, ενώ στη Σουηδία είναι περισσότερο δημοφιλές ακόμα και από
την κανέλα. Στη χώρα μας καταναλώνεται ως μπαχαρικό με ευεργετικές
για την υγεία ιδιότητες.

Προέλευση: Ινδία, Νεπάλ, Βιετνάμ, Καμπότζη, Μαλαισία, Σρι Λάνκα,
Τανζανία και Γουατεμάλα.

Γεύση γλυκιά και ταυτόχρονα ελαφρώς πικάντικη που θυμίζει
λεμόνι.
Δοκιμάστε το με κοτόπουλο, κρέας, ψάρι, σούπες λαχανικών και
σαλάτες. Στη ζαχαροπλαστική χρησιμοποιείται στα πασχαλινά
τσουρέκια.Συνδυάζεται με μπαχάρι, τσίλι, κανέλα, κόλιανδρο, κύμινο,
τζίντζερ, πάπρικα, αστεροειδή γλυκάνισο και κουρκουμά.

Top
hacklink al hd film izle php shell indir siber güvenlik blog Ankara evden eve nakliyat wordpress nulled themes