ΚΑΡΠΟΥΖΕΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κιλά στραγγισμένη σάρκα καρπουζιού
  • 3-4 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 φλιτζ. περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.σ. κανέλα και γαρύφαλλο
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • ½ κιλό μέλι
  • 200 γρ. σουσάμι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Παίρνετε το καρπούζι και το ανοίγετε στη μέση με ένα μαχαίρι.
Κόβετε τη σάρκα (ψίχα) και τη βάζετε σε ένα μπολ. Αφαιρείτε τα
σπόρια και βάζετε τη ψίχα σε ένα σουρωτήρι, την πατάτε με τα χέρια
σας να στραγγίξει τους χυμούς του. Το αφήνετε στο σουρωτήρι για 1
ώρα περίπου να στραγγίξει καλά. Σε ένα μπολ βάζετε το καρπούζι, το
αλεύρι, τη ζάχαρη, 5-6κ.σ. ελαιόλαδο, το μισό μέλι και ανακατεύετε
τα υλικά μέχρι να ενωθούν. Λαδώνετε ένα ταψί με 2κ.σ. ελαιόλαδο και
πασπαλίζετε τον πάτο με το μισό σουσάμι και 1-2κ.σ. αλεύρι.
Απλώνετε το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψί. Ραντίζετε με 2-3κ.σ.
ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο σουσάμι. Ψήνετε την
καρπουζένια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC
για 2½-3 ώρες. Μόλις είναι έτοιμη την βγάζετε από το φούρνο
και την περιχύνετε με το υπόλοιπο μέλι. Αφήνετε να κρυώσει λίγο την
κόβετε κομμάτια και την σερβίρετε συνοδεία ρακής.

ΣΗΜ.: Το μείγμα πρέπει να είναι ένας
παχύρρευστος χυλός, όχι πολύ πηχτός ούτε
αραιός. 
Όταν κρυώσει τη
βάζετε στο ψυγείο. Τρώγεται το ίδιο ευχάριστα και
παγωμένη.

Top