ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΔΙΧΡΩΜΗ

ΥΛΙΚΑ

  • 15 αυγά
  • 16 κ.σ. καρύδι τριμμένο
  • ½ κιλό ζάχαρη
  • ½ κιλό σιμιγδάλι
  • 3 βανίλιες
  • λίγο κονιάκ ή λικέρ
  • κανέλα – γαρύφαλλο
  • 1 κ.γ. σόδα

ΣΙΡΟΠΙ

  • 4 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη. Ρίχνετε τα ασπράδια και το
σιμιγδάλι. Χωρίζετε τη ζύμη μισή-μισή. Στη μισή ζύμη ρίχνετε τα
κανελλο-γαρύφαλλα, τη σόδα σε λίγο λεμόνι και τα καρύδια. Αλείφετε
το ταψί με λιγο βούτυρο και ρίχνετε τη καφέ ζύμη. Στην κίτρινη ζύμη
ρίχνετε τις βανίλιες και το κονιάκ. Προσθέστε στο ταψί και την
κίτρινη ζύμη. Ψήνετε στους 180οC για 35΄- 40΄. Όταν
κρυώσει σιροπιάζετε (ζεστό το γλυκό – χλιαρό το σιρόπι).

ΣΗΜ.: Εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε μια
στρώση σαντιγί ή μία μικρή ποσότητα με κορνέ και να γαρνίρετε με
τριμμένο καρύδι.

Top