ΚΑΣΤΑΝΑ – Η Γεύση του Χειμώνα

ΤΑ ΚΑΣΤΑΝΑ  ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

Υπάρχουν δεκάδες προϊόντα που παράγονται από το
κάστανο με μοναδικές γεύσεις και πρωτότυπες ιδέες, που θα σας
εμπνεύσουν σε νέα δημιουργικά πιάτα. Από μια διαφορετική
καστανόσουπα έως ένα γκουρμέ επιδόρπιο.

Ο καρπός συλλέγεται από το μέσα Σεπτεμβρίου έως τα τέλη Νοεμβρίου, εξαρτάται από την περιοχή, το υψόμετρο τις συνθήκες και την ποικιλία των δέντρων.

Μπορείτε να τον απολαύσετε μόνο του ή να τον χρησιμοποιήσετε σε
κάποια συνταγή. Έχει πολλές χρήσεις στην μαγειρική και την
ζαχαροπλαστική.

Ψήσετε τα κάστανα στην κουζίνα του σπιτιού σας. Ανάψτε το γκριλ
του φούρνου. Χαράζετε τα κάστανα με ένα κοφτερό μαχαίρι και τα
τοποθετείτε σε ένα ταψί. Τα ψήνετε μέχρι αν ροδίσει ελαφρά η φλούδα
τους. τα γυρίζετε από την άλλη πλευρά και τα ψήνετε για ακόμη
7-10΄. Τα βγάζετε από το φούρνο και μόλις κρυώσουν ελαφρά, τα
ξεφλουδίζετε.

Μπορείτε να ψήσετε τα κάστανα και στο μάτι της
κουζίνας εάν έχετε το κατάλληλο τηγάνι, εφόσον πρώτα τα χαράξετε.
Τα γυρίζετε με μια μεταλλική τσιμπίδα. Αν το προτιμάτε μπορείτε να
τα βράσετε. Τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και λίγο
αλάτι. Τα αφήνετε να βράσουν για 30΄ και τα βγάζετε. Τα
ξεφλουδίζετε όσο είναι ζεστά.

Top