ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ & ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλιτζ. μαργαρίνη
  • 1 φλιτζ. φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
  • 1½ φλιτζ. ζάχαρη
  • 100 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 4 αυγά
  • 4 κ.σ. γλυκό κρασί

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. μέλι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ½ φλιτζάνι ζάχαρη με τη σοκολάτα και
τους ξηρούς καρπούς και το αφήνετε στην άκρη. Χτυπάτε στο μίξερ το
βούτυρο με τη ζάχαρη για 5΄-6΄. Προσθέτετε τα αυγά ένα-ένα
χτυπώντας τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε το μείγμα με τα
φιστίκια και τη ζάχαρη. χτυπώντας μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτετε τις 4κ.σ. γλυκό κρασί, το γάλα και το ξύσμα
εξακολουθώντας το χτύπημα. Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και
ρίχνετε λίγο-λίγο το αλεύρι. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα μικρό
ταψάκι Νο 22εκ. Αδειάζετε το μείγμα και ψήνετε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180οC στην τελευταία σχάρα για 1 ώρα περίπου και μέχρι
να γίνει το γλυκό. Αφήνετε το γλυκό λίγο να κρυώσει. και το
ξεφορμάρετε. Βάζετε τη σοκολάτα σπασμένη, το μέλι και το βούτυρο
σ’ένα μπολ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ! Ζεσταίνετε την κρέμα σε μία
μικρή κατσαρόλα. Λίγο προτού αρχίσει να βράζει την ρίχνετε στο μπολ
με τη σοκολάτα, την αφήνετε για 1΄-2΄. Την ανακατεύετε με μία
σπάτουλα μέχρι να λειώσει η κουβερτούρα. Την αφήνετε να κρυώσει και
την απλώνετε στην επιφάνεια του γλυκού. Πασπαλίζετε με
θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης. Αφήνετε το κέικ μέχρι να παγώσει η
σοκολάτα, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Top