KNODEL (ΒΡΑΣΤΟ ΨΩΜΙ) – ΤΣΕΧΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 2 αυγά
  • ½ φλ. γάλα
  • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις με
  • 1 πρέζα μπέικιν πάουντερ
  • 4 φέτες λευκό ψωμί
  • 1 κ.γ. αλάτι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε τα αυγά, το αλάτι και το γάλα σε ένα μεγάλο μπολ και
προσθέτετε σιγά-σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν
πάουντερ. Συνεχίζετε το χτύπημα με ένα μεγάλο κουτάλι (η ζύμη
πρέπει να είναι απαλή (στρωτή) και σφιχτή αρκετά για να κρατά το
σχήμα της). Κόβετε το μπαγιάτικο ψωμί σε κύβους.
   Ανακατεύετε τους κύβους του ψωμιού τελευταίους.
Έχετε μία καθαρή, υγρή πετσέτα έτοιμη. Πλάθετε τη ζύμη στενόμακρη
με υγρά χέρια, την τυλίγετε στην πετσέτα και την βάζετε σε μία
μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει. Βράζετε με
καλυμμένη κατσαρόλα για 45΄. Μετακινείτε την πετσέτα και κόβετε το
βραστό ψωμί σε πάχος 2,5εκ.

ΣΗΜ.: Αν δεν κοπεί αμέσως, ο ατμός δεν
μπορεί να δραπετεύσει και το ψωμί θα είναι λασπωμένο και
σκληρό.

Top