ΚΟΤΟΜΠΟΥΚΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 στήθος κοτόπουλου
  • 3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 3 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 1½ φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλιτζ. μπεσαμέλ σφιχτή
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κρόκο αυγού
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι – πιπέρι

 

 ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ

  • 2 φλιτζ. αλεύρι
  • 2 ασπράδια αυγών ελαφρώς χτυπημένα
  • 2 φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
  • ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε το κοτόπουλο για 10΄. Το σουρώνετε, το αφήνετε να κρυώσει
και το ψιλοκόβετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά,
ανακατεύοντας καλά. Βάζετε σε ξεχωριστά μπολ το αλεύρι, τα ασπράδια
και την φρυγανιά. Πλάθετε το μείγμα κοτόπουλου σε μικρά κεφτεδάκια
και τα περνάτε εναλλάξ από το αλεύρι, το ασπράδι αυγών και από τη
φρυγανιά. Τηγανίζετε σε αρκετό λάδι για 7΄-8΄ μέχρι να χρυσίσουν
από όλες τις πλευρές.

Top