ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΑΜΙΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κοτόπουλο σε μερίδες
  • 1 κιλό μπάμιες φρέσκες
  • 150 γρ. φέτα σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5 ντομάτες ώριμες
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι – πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε το κοτσάνι γύρω από τις μπάμιες και τις βουτάτε στο
αλάτι. Τις τοποθετείτε σε μεγάλο ταψί και τις καταβρέχετε με το
ξίδι. Τις αφήνετε για μία ώρα περίπου. Τις ξεπλένετε και τις
στραγγίζετε. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε  ελαιόλαδο και
όταν ζεσταθεί σοτάρετε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές. Το
βάζετε σε ταψί. Αφού στραγγίξουν οι μπάμιες, τις σοτάρετε στο
ελαιόλαδο και τις ρίχνετε στο ταψί. Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε την
σάλτσα. Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες αφού τις έχετε βάλει σε ζεστό
νερό για 2΄ και μετά τις λιώνετε στο multi. Προσθέτετε το υπόλοιπο
ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι
να μαλακώσουν. Προσθέστε το κρασί, τις ντομάτες, το μαϊντανό, το
αλάτι και το πιπέρι. Όταν η σάλτσα βράσει για 5΄ τη ρίχνετε πάνω
στις μπάμιες. Σκεπάστε το σκεύος με καπάκι ή με αλουμινόχαρτο και
ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 45΄.
Ανοίγετε το καπάκι ρίχνετε την φέτα και αφήνετε για 4΄-5΄ μέχρι να
δέσει η σάλτσα.

Top