ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΧΑΝΤΡΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κοτόπουλο 1½ κιλό κομμένο σε κομμάτια
  • 500 γρ. χάντρες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη καρέ
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. κρασί λευκό
  • 4 φλιτζ. νερό
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και
σοτάρετε το κοτόπουλο ώσπου να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές για
7΄-10΄ περίπου. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και
ανακατεύετε συνεχώς για 2΄-3΄. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε
μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ. Ρίχνετε τις χάντρες, τις ντομάτες,
την πιπεριά και αλατοπιπερώνετε. Μαγειρεύετε χωρίς να ανακατεύετε
αλλά κουνάτε την κατσαρόλα κυκλικά για να μην κολλήσει το φαγητό
για 45΄-50΄ περίπου. Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό. Αφήνετε να πάρει
1-2 βράσεις και αποσύρετε το φαγητό από τη φωτιά. Αφήνετε για 10΄
και σερβίρετε.

Top