ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΑΥΓΟΚΟΦΤΗ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κότα ολόκληρη
  • 2 κούπες ρύζι σουπέ
  • 3 αυγά
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι – πιπέρι

 

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε την κότα με 3 λίτρα νερό αλάτι και πιπέρι, σε χύτρα να
βράσει. Αφαιρείτε με μια τρυπητή κουτάλα τον σκούρο αφρό καλά. Όταν
έχετε καθαρίσει τον ζωμό και αρχίσει να βράζει κλείνετε την χύτρα
για 30΄. Βγάζετε την κότα αν είναι έτοιμη γιατί οι χρόνοι
βρασίματος ποικίλουν αναλόγως με το πόσο μεγάλη είναι η κότα.
Βγάζετε τη κότα και την διατηρείτε ζεστή. Σουρώνετε και μεταφέρετε
το ζωμό σε μια κατσαρόλα. Όταν πάρει μία βράση, ρίχνετε το ρύζι και
αφήνετε για 10΄-12΄. Χτυπάτε τα ασπράδια μαρέγκα, ρίχνετε τους
κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνετε το χυμό από το λεμόνι και
σιγά-σιγά ζεστό ζωμό για να μη ψηθεί το αυγό. Όταν είναι το μείγμα
έτοιμο το ρίχνετε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρετε
από την φωτιά, σκεπάζετε και αφήνετε την σούπα 10΄ να ξεκουραστεί.
Σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Top