ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. κουνουπίδι
  • 2 φλ. γάλα
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • ½ φλ. τριμμένη γραβιέρα
  • ½ φλ. τριμμένα κίτρινα τυριά (ό,τι έχετε στο ψυγείο)
  • 1 κ.γ. μουστάρδα σκόνη
  • 1 κ.γ. κύμινο (σπόρους ή τριμμένο)
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε το κουνουπίδι σε αλατισμένο νερό για 5΄. Στραγγίστε το
και βάλτε το σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Βάλτε στην κατσαρόλα το
βούτυρο να λιώσει. Προσθέστε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας
συνέχεια. Ρίξετε το γάλα. χλιαρό, τη  μουστάρδα, το κύμινο,
αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνετε τη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι
να γίνει μία παχύρρευστη σάλτσα. Ρίξτε τα τυριά, ανακατέψτε και
περιχύστε με τη σάλτσα το βρασμένο κουνουπίδι. Ψήστε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 200 οC για 12΄-15΄.

ΣΗΜ.: Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο
μπέικον ψιλοκομμένο αλλά και μερικά βρασμένα μπουκετάκια μπρόκολο
μαζί με το κουνουπίδι.

Top