ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΣΤΙΦΑΔΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κουνουπίδι καθαρισμένο κομμένο μπουκετάκια
  • 500 γρ. κρεμμύδια μικρά
  • 2 κ.σ. πελτέ
  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλλας
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1-2 κ.σ. ξίδι
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ρίχνετε τα
κρεμμύδια ολόκληρα. Αφήνετε να σοταριστούν και προσθέτετε όλα τα
υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε μια-δύο φορές και ρίχνετε ένα ποτήρι
νερό. Σκεπάζετε το φαγητό και αφήνετε να σιγοβράσει για 20΄
περίπου. Όταν έχουν μαλακώσει τα υλικά, ρίχνετε το ξίδι. Συνεχίζετε
το μαγείρεμα χωρίς να ανακατεύετε το φαγητό καθόλου για
5΄-7΄, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.

Top