ΚΟΥΣ-ΚΟΥΣ ΜΕ ΑΠΑΚΙ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλιτζ. κους-κους

  • 200 γρ. απάκι κομμένο σε φέτες

  • 4-5 μανιτάρια  λευκά
    κομμένα

  • 1 καρότο κομμένο μικρά καρέ

  • 2 πιπεριές χρωματιστές κομ. καρέ

  • 1 κρεμμύδι κομμένο καρέ

  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο

  • 1 φλιτζ. κρασί

  • χυμό από 1 λεμόνι

  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζετε το κους-κους ακολουθώντας
τις οδηγίες του παρασκευαστή. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο
και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Βάζετε το απάκι και το σοτάρετε
για 2΄-3΄ γυρίζοντάς το 1-2 φορές και το αφαιρείτε από το τηγάνι.
Στο ίδιο τηγάνι και στο ελαιόλαδο ρίχνετε το κρεμμύδι, τα σκόρδα
και τα σοτάρετε για 2΄-3΄. Προσθέτετε το καρότο, τις πιπεριές και
τα μανιτάρια. Τα σοτάρετε για 3΄-4΄. Το σβήνετε με το κρασί,
αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε
2-3κ.σ. νερό, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και αφήνετε να
σιγομαγειρευτεί μέχρι να πιει τα υγρά του. Προσθέτετε το κους-κους,
το απάκι, το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε και συπληρώνετε αλάτια, αν
χρειάζεται και τριμμένο πιπέρι.

Top