ΥΛΙΚΑ
-
2 φλιτζ. κους-κους
-
200 γρ. απάκι κομμένο σε φέτες
-
4-5 μανιτάρια λευκά
κομμένα -
1 καρότο κομμένο μικρά καρέ
-
2 πιπεριές χρωματιστές κομ. καρέ
-
1 κρεμμύδι κομμένο καρέ
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
-
1 φλιτζ. κρασί
-
χυμό από 1 λεμόνι
-
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζετε το κους-κους ακολουθώντας
τις οδηγίες του παρασκευαστή. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο
και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Βάζετε το απάκι και το σοτάρετε
για 2΄-3΄ γυρίζοντάς το 1-2 φορές και το αφαιρείτε από το τηγάνι.
Στο ίδιο τηγάνι και στο ελαιόλαδο ρίχνετε το κρεμμύδι, τα σκόρδα
και τα σοτάρετε για 2΄-3΄. Προσθέτετε το καρότο, τις πιπεριές και
τα μανιτάρια. Τα σοτάρετε για 3΄-4΄. Το σβήνετε με το κρασί,
αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε
2-3κ.σ. νερό, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και αφήνετε να
σιγομαγειρευτεί μέχρι να πιει τα υγρά του. Προσθέτετε το κους-κους,
το απάκι, το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε και συπληρώνετε αλάτια, αν
χρειάζεται και τριμμένο πιπέρι.