ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΦΙΔΕ

ΥΛΙΚΑ

  • 1½ κιλό μοσχάρι (ποντίκι ή ελιά)
  • 2 κρεμμυδάκια ξερά
  • 3 πατάτες
  • 2 κολοκύθια
  • 3 καρότα
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 2-3 φωλιές φιδέ
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • αλάτι – πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε το μοσχάρι και το βάζετε να βράσει σε μία κατσαρόλα με
νερό, τόσο όσο να το σκεπάζει. Πριν αρχίσει ο βρασμός, ξαφρίστε
καλά με μία τρυπητή κουτάλα τον αφρό που δημιουργείται στην
επιφάνεια. Βράζετε το κρέας, σε χαμηλή φωτιά για 1½ ώρα περίπου.
Όσο βράζει το μοσχάρι καθαρίζετε και πλένετε τα λαχανικά. Τα
προσθέτετε ολόκληρα στην κατσαρόλα και αλατοπιπερώνετε το φαγητό.
Αφήνετε να βράσουν τα λαχανικά για 25΄-30΄ μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρείται με μια τρυπητή κουτάλα μαζί και το
μοσχάρι. Τα βάζετε σε μια πιατέλα στην άκρη και τα διατηρείτε
ζεστά. Σουρώνετε το ζωμό και τον ξαναβάζετε στην κατσαρόλα. Αφήνετε
να πάρει μια βράση και ρίχνετε το φιδέ ελαφρώς σπασμένο. Βράζετε
ανακατεύοντας για 5΄-7΄. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και
σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χυμό λεμονιού, το κρέας και τα
λαχανικά.

ΣΗΜ.: Αν θέλετε κόβετε το κρέας σε κύβους,
το βάζετε στο φιδέ να πάρει 1-2 βράσεις. Το σερβίρετε με το φιδέ.
Σε πολλές περιοχές, όταν σερβίρουν τη σούπα, ρίχνουν στα πιάτα
κρασί που το έχουν ζεστάνει και 1κ.σ. ελαιόλαδο.

Top