ΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 4 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα χοντροκομμένα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκ.
  • 400 γρ. καλαμποκάλευρο (ή σιμιγδάλι 400γρ.)
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκ.
  • 300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • νερό χλιαρό όσο πάρει
  • πάπρικα γλυκιά

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα λαχανικά με το αλάτι. Ρίχνετε το καλαμποκάλευρο και αρχίζετε να προσθέτετε το νερό
σιγά-σιγά και με μικρή ροή, ώσπου να γίνει ένα ζυμάρι που να μην
κολλάει στα χέρια. Δεν θέλει ζύμωμα. Σε μέτριο ταψί απλώστε την ζύμη με τα χέρια, αφού πριν το έχετε
λαδώσει καλά. Αφού στρώσετε την πίτα στο ταψί βάζετε το τυρί και πασπαλίζετε
με πάπρικα. Περιχύνετε με λάδι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους
170οC για μία ώρα. μέχρι να ροδοκοκκινήσει.

 

Top