ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 700 γρ. γάλα
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 200 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 100 γρ. ηλιέλαιο
  • 1 βανίλια

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ

  • ½ κιλό κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 100 γρ. ζάχαρη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη και τη
βανίλια. Μετά ρίχνετε μέσα και το γάλα που έχετε λίγο χλιαρό και
αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Προσθέτετε το ηλιέλαιο και το αλεύρι
ανακατεύοντας πολύ καλά για να μη σβολιάσει.Φτιάχνετε το μείγμα για τις κρέπες και το ανακατεύετε καλά πριν
το χρησιμοποιήσετε.
Με μία κουτάλα ρίχνετε μια κουταλιά χυλό στο
τηγάνι και τον απλώνετε. Πριν, έχετε λαδώσει ελάχιστα το τηγάνι. Μόλις αρχίσει να ξεκολλάει (περίπου 1½΄) τη γυρνάτε από την άλλη
μεριά να ψηθεί (για περίπου 1½΄ ακόμα) και είναι έτοιμη. Κάνετε το
ίδιο με τον υπόλοιπο χυλό, και κάνετε όσες κρέπες θέλετε.
Χτυπάτε τη σαντιγί για να ετοιμάσετε τη γέμιση για τις κρέπες. Με
μία σακούλα-κορνέ γεμίζετε στο κέντρο τις κρέπες με σαντιγί. Βάζετε
τις κομμένες φράουλες πάνω στην κρέμα. Σταυρώνοντας τις δύο άκρες
προς τη μέση κλείνετε την κρέπα.

Top