ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ 

  • 1 μικρό λάχανο ψιλοκ.
  • 1 φινόκιο κομμένο σε φέτες
  • 400 ml ντοματάκια κονσέρβα ψιλοκ.
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι Καρολίνα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκ.
  • 1 κ.γ. κύμινο (προαιρετικά)
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και
ρίχνετε το λάχανο. Αλατίζετε και ανακατεύετε με μία ξύλινη
κουτάλα. Το αφήνετε σε σιγανή φωτιά να πιεί τα υγρά του
περίπου 10΄. Προσθέστε το φινόκιο, τα καρότα και ανακατεύετε
για 1΄- 2΄. Τα ψιλοκομμένα ντοματάκια και 2 φλιτζάνια ζεστό
νερό. Ρίχνετε το ρύζι ανακατεύετε και βράζετε σε χαμηλή φωτιά
για 20΄. Δοκιμάζετε το αλάτι. Αποσύρετε από την φωτιά,
πασπαλίζετε με άνηθο και σερβίρετε.

ΣΗΜ.Μπορείτε να το συνοδεύσετε
με ψητό χωριάτικο λουκάνικο, τυρί φέτα.

Top