ΛΙΓΚΟΥΪΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ & ΒΑΣΙΛΙΚO

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. λιγκουΐνι
  • 10 γαρίδες μεγάλες
  • 1 κούπα ντομάτα κονκασέ
  • 1½ κούπα χυμό ντομάτας
  • 7 ντομάτες λιαστές ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. κάππαρη ξαλμυρισμένη
  • 3 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψικολοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι τσίπουρο
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι φρεσκοτριμμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε τις γαρίδες από τα κεφάλια και από τα κελύφη τους,
αφήνοντας μόνο την ουρά. Με ένα μαχαιράκι τις χαράζετε στην πλάτη,
κατά μήκος και αφαιρείτε το έντερό τους. Μαζεύετε κεφάλια και
κελύφη και τα βράζετε σε 2lt νερό για 30΄ περίπου. Τα σουρώνετε και
κρατάτε τον ζωμό στην άκρη. Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε μία κατσαρόλα
ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε το κρεμμύδι
και το σκόρδο για 1΄. Ρίχνετε μέσα τις λιαστές ντομάτες και την
κάππαρη. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1΄-2΄ και σβήνετε με ένα
σφηνάκι τσίπουρο. Αφήστε 1΄-2΄. Προσθέτετε το βασιλικό και την
ντομάτα, αλατίζετε και ρίχνετε μπόλικο φρεσκοτριιμμένο πιπέρι.
Μαγειρεύετε για 30΄ περίπου σε μέτρια φωτιά και μέχρι η σάλτσα σας
να μελώσει, χωρίς όμως να πήξει πάρα πολύ. Προσθέστε τις γαρίδες
και συνεχίστε το μαγείρεμα για 3΄-4΄ ακόμη. Παράλληλα προσθέστε 2
φλ. ζεστό νερό στο ζωμό και βράστε αλ ντέντε τα ζυμαρικά. Τα
στραγγίζετε και χωρίς να τα κρυώσετε τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με
την σάλτσα. Αφήνετε να πάρουν 1-2 βράσεις και σερβίρετε
πασπαλίζοντας με βασιλικό.

Top
hacklink al hd film izle php shell indir siber güvenlik blog Ankara evden eve nakliyat wordpress nulled themes