ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Φαλάφελ, Φάτους, Χούμους, Κίμπε, Ταμπουλέ, Κιουνεφε,
Μουχαλεμπί, μερικά από τα κλασικά Λινανέζικα φαγητά και
γλυκά.

Tα κυριότερα συστατικά της λιβανέζικης κουζίνας, είναι
το σουσάμι, τα φυστίκια, το πλιγούρι, το φύλλο ζύμης, τα ρεβίθια
και το γιαούρτι.

 

Έξω από τη χώρα, τα πιο γνωστά λιβανέζικα φαγητά είναι το
ταμπουλέ – μία σαλάτα φτιαγμένη από πλιγούρι,
μαϊντανό, δυόσμο και ντομάτες.

Το φαλάφελ – μικροί κεφτέδες από αλεσμένα
ρεβίθια και το χούμους από λιωμένα ρεβίθια, μερικές φορές
ανακατεμένα με ταχίνι. Αυτά τα τρία τυλίγονται συχνά σε μια
στρογγυλή πίτα και το αποτέλεσμα ονομάζεται σάντουϊτς φαλάφελ. Αυτά
είναι όσα γνωρίζουν οι Ευρωπαίοι, για τη λιβανέζικη κουζίνα.

Στην πραγματικότητα πρόκειται, όπως και αυτές πολλών χωρών της
Μέσης Ανατολής, για μία λεπτής γεύσης, κομψή κουζίνα. Το
κιμπέχ, ένα από τα περίφημα πιάτα με κρέας,
φτιάχνεται με αρνί.

Τα πιο συχνά λαχανικά στη λιβανέζικη κουζίνα είναι η μελιτζάνα,
τα κολοκυθάκια και οι ντομάτες. Αλλά χρησιμοποιείται και η μπάμια,
καθώς και τα κουκιά και τα αγγούρια.

Οι Λιβανέζοι λατρεύουν τα γλυκά, αρωματικά επιδόρπια και
χρησιμοποιούν ανθόνερο και ροδόνερο, μέλι, ξηρούς καρπούς και
μπαχαρικά.

Top
hacklink al hack forum crack forum php shell indir siber güvenlik blog wordpress nulled themes