ΥΛΙΚΑ
- 2½ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 250 γρ. γαρίδες μικρές
- 250 γρ. ανθότυρο
- 2 κ.σ. άνηθο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- ½ φλιτζ. γάλα
- 4 αυγά
- 1 κ.γ. πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι. Ρίχνετε τη σόδα, το μπέικιν
πάουντερ, αλάτι, ζάχαρη και ανακατεύετε ελαφρά. Προσθέτετε το
κρεμμύδι, το σκόρδο, τον άνηθο, την πιπεριά, τις γαρίδες, το
ανθότυρο, το πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Σε
ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα αυγά με το ελαιόλαδο. και το γάλα μέχρι να
ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε και το μείγμα αλευριού ανακατεύετε
απαλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Βάζετε στην φόρμα μάφινς
χάρτινες θήκες, εάν δεν έχει λαδώνετε τις θήκες της φόρμας.
Μοιράζετε το μείγμα με δύο κουτάλια στις θήκες. Τα ψήνετε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 35΄-45΄ μέχρι να
ροδοκοκκινήσουν.