ΜΑΦΙΝΣ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ & ΦΕΤΑ

ΥΛΙΚΑ  

  • 2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις
    χρήσεις 
  • 2½ κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • ¾ φλιτζ. γάλα
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 250 γρ. φέτα τριμμένη
  • ½ φλιτζ. ελιές κομμένες στα δύο
  • ½ φλιτζ. λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι. Ρίχνετε το μπέικιν πάουντερ,
τη σόδα, τη ζάχαρη, το θυμάρι και ανακατεύετε ελαφρά. Σε ένα άλλο
μπολ ρίχνετε τα αυγά και τα χτυπάτε. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το
γάλα. συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνετε
και τη φέτα, την ντομάτα και τις ελιές. προσθέτετε το αλεύρι και
ανακατεύετε με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Βάζετε στη φόρμα για μάφινς χάρτινες θήκες, αν δεν έχετε λαδώνετε
τις φόρμες και με δύο κουτάλια τις γεμίζετε με τη ζύμη. Βάζετε την
φόρμα στο μεσαίο ράφι της κουζίνας  σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180οC ψήνετε για 30΄-40΄ περίπου μέχρι να
ροδοκοκκινήσουν.

Top