ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. μανιτάρια

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκ.

  • 2 σκελ. σκόρδο

  • 1 ποτ. λευκό κρασί

  • ½ κ.γ. θρούμπι ή ρίγανη

  • ελαιόλαδο

  • αλάτι-πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ξεδιαλέξτε τα φρέσκα μανιτάρια, κόβοντας τα μεγαλύτερα σε κομμάτια.
Σε τηγάνι με μέτρια φωτιά, βάλτε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι
και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τα φρέσκα
μανιτάρια.Ανακατεύετε
για 2′-3′.Προσθέστε
το κρασί. 
Σκεπάστε και αφήστε για 5΄.Προσθέτετε
θρούμπι ή ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Αφήστε
να σιγοβράσουν για 10΄, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να παραμένουν al
dente. Σερβίρετε τα μανιτάρια ζεστά.

Top