ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. ξίδι
  • ½ φλ ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι

 

ΓΕΜΙΣΗ

  • 500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 400 γρ. τραχανά ή πλιγούρι ή ρύζι
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομ. καρέ
  • 2 πιπεριές (πράσινη-κόκκινη) καρέ
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 300 γρ. φέτα τριμμένη σε χοντρά κομμάτια
  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΖΥΜΗ

Σε βαθύ μπολ βάζετε το αλεύρι, το αλάτι, το ξίδι, το ελαιόλαδο
και ανακατεύετε. προσθέστε και χλιαρό νερό και ζυμώστε για 10΄.
Αφήστε την ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα και να διπλασιαστεί σε
όγκο.

 

ΓΕΜΙΣΗ

Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια,
το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 2΄-3΄. Σβήνετε με κρασί και
ρίχνετε τον τραχανά. Προσθέτετε 2 ποτήρια χλιαρό νερό και αφήνετε
να σιγοβράσει το φαγητό για 15΄ περίπου, μέχρι ο τραχανάς να
απορροφήσει τα περισσότερα υγρά. Αφήνετε το φαγητό να κρυώσει και
προσθέτετε τα αυγά και τα τυριά. Κόβετε την ζύμη στα δύο. Ανοίγετε
ένα φύλλο και το τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί Νο 28 καλύπτοντας και
τα τοιχώματά του. Απλώνετε το μείγμα ομοιόμορφα, σε όλη την
επιφάνεια. Ανοίγετε και το δεύτερο φύλλο και καλύπτετε το μείγμα.
Γυρίζετε προς τα μέσα τις άκρες του φύλλου της βάσης, πιέζοντάς τες
με τα δάκτυλά σας στην ένωση των δύο φύλλων για να κλείσετε την
πίτα. Αλείφετε την επιφάνεια με ελαιόλαδο και την χαράζετε. Ψήνετε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 50΄ περίπου.

Top