MANSHAWA (ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΟΣΠΡΙΑ & ΡΥΖΙ) – ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. αρνί ψαχνό κομμένο σε κύβους
  • 50 γρ. κόκκινα  ή λευκά φασόλια
  • 50 γρ. μπιζέλια
  • 50 γρ. ρύζι Καρολίνα
  • νερό  για να βράσουν τα όσπρια
  • 1½ -2 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ φλ. ψιλοκομμένες  ντομάτες
  • ½  φλ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουσκεύετε από βραδίς τα όσπρια. Στραγγίζετε και  τα βάζετε
μαζί με το ρύζι και περίπου 1lt νερό ,σε κατσαρόλα να σιγοβράσουν
μέχρι να μαλακώσουν.
Σε βαθύ τηγάνι, σοτάρετε το αρνί με το κρεμμύδι στο λάδι, μέχρι να
ροδίσει. Προσθέτετε τις ντομάτες και βράζετε 1΄-2΄. Βάζετε το
πιπέρι, λίγο αλάτι και ¼φλ.  νερό και σιγοβράζετε μέχρι
να  μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Όταν τα 
όσπρια και το ρύζι έχουν μαλακώσει ανακατεύετε με το γιαούρτι 
και το κρέας και τα σιγοβράζετε για αλλά 5΄-10΄ μέχρι να
ανακατευτούν οι γεύσεις. Δοκιμάζετε και διορθώνετε την γεύση με επί
πλέον αλάτι ή πιπέρι. Εάν η σούπα είναι πηχτή την αραιώνετε με λίγο
ζεστό νερό. Σερβίρετε το maushawa πολύ ζεστό πασπαλίζοντάς το
με τον άνηθο σε μια γαβάθα.

Top