ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΒΛΗΤΑ & ΨΑΡΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
  • 1 κιλό βλήτα
  • 200 γρ. φιλέτα γαλέου
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο καρέ
  • 1 ντομάτα κομμένη καρέ
  • 1-2 καρότα κομμένα καρέ
  • 1-2 κ.σ. ελιές φιλέτο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο γλυκό ή καυτερό
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κ.σ. δυόσμο ή βασιλικό ψιλοκομμένο
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε τα φασόλια να μουλιάσουν για 6 ώρες, τα στραγγίζετε και τα
βάζετε στην κατσαρόλα με νερό και το φύλλο δάφνης να βράσουν για
40΄. Μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα ψαριού και τα βράζετε σε 2φλ. νερό για
10΄, τα αφαιρείτε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Βράζετε σε μπόλικο
αλατισμένο νερό τα βλήτα, τα σουρώνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Βάζετε στο μούλτι τα υλικά της σάλτσας και τα χτυπάτε μέχρι να
ομογενοποιηθούν. Παίρνετε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνετε μέσα τα
φασόλια, τα βλήτα, τα καρότα, τις πιπεριές, τη ντομάτα, τις ελιές
και τα ⅔ της σάλτσας, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Μεταφέρετε τη σαλάτα σε μία σαλατιέρα, την πασπαλίζετε με το δυόσμο
και απλώνετε τα φιλέτα ψαριού κομμένα σε φέτες. Περιχύνετε τα ψάρια
με την υπόλοιπη σάλτσα, πασπαλίζετε με το μπούκοβο και σερβίρετε.

Top