ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΙΛΑΦΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε καρέ

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο

  • 4 ντομάτες ώριμες κομμένες καρέ

  • 2 κ.σ. μαϊντανό

  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη

  • 1 κ.σ. δυόσμο & 1 κ.σ. για το
    γαρνίρισμα

  • 2 φλιτζ. ρύζι για πιλάφι

  • 4 φλιτζ. νερό

  • χυμό από 1 λεμόνι

  • αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε και κόβετε τις μελιτζάνες
και τις βάζετε σε αλατισμένο νερό για 10΄. Σε μία κατσαρόλα βάζετε
το ελαιόλαδο και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το κρεμμύδι
και το σοτάρετε για 2΄-3΄. Προσθέτετε το σκόρδο και τις μελιτζάνες,
αφού τις έχετε στραγγίξει καλά. Τις σοτάρετε για 2΄-3΄ και ρίχνετε
όλα τα υπόλοιπα υλικά. Σβήνετε με το χυμό λεμονιού και ρίχνετε το
νερό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε να πάρει βράση το φαγητό.
Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγομαγειρεύετε για 15΄-17΄.
Αφαιρείτε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνετε τον δυόσμο,
ανακατεύετε και σκεπάζετε με πετσέτα, αφήνετε για 5΄-10΄ και
σερβίρετε συνοδεύοντας το φαγητό με γιαούρτι και μπόλικο κεφαλοτύρι
τριμμένο.

Top