ΜΗΛΑ ΨΗΤΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ & ΜΕΛΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 8 μήλα
  • 300 γρ. ανθότυρο ή κατίκι Δομοκού
  • 2-3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 2-3 κ.σ. μέλι
  • 6-8 μπισκότα τριμμένα
  • 2 κ.σ. λειωμένο βούτυρο
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.σ. καρύδι χοντροκομμένο
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζετε το ανθότυρο, 3κ.σ. μαύρη ζάχαρη, το ξύσμα
λεμονιού και ανακατεύετε με ένα πιρούνι καλά. Κόβετε τα μήλα στο
πάνω μέρος, βγάζετε τα κουκούτσια και λιγο απο το εσωτερικό τους.
Τα βάζετε σε ένα μικρό ταψάκι με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω.
Τα περιχύνετε με το βούτυρο, το κονιάκ και το μέλι τα πασπαλίζετε
με την κανέλα και τα γεμίζετε με το ανθότυρο. Τα πασπαλίζετε με τα
τριμμένα μπισκότα και καρύδια. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο
στους 180οC για 30΄ περίπου. Τα βγάζετε από το φούρνο,
τα πασπαλίζετε με κανέλα και σερβίρετε.

Top