ΜΙΛΦΕΙΓ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  • ½ φλιτζ. κορν φλάουρ
  • 110 ml κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζ. ζάχαρη & 1 κ.σ. για την κρέμα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • ½ κιλό γάλα
  • 2 βανίλιες
  • 2-3 κρόκοι αυγών

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΩΜΑ

  • 1 φλιτζ. αποξηραμένα βερίκοκα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 3-4 κ.σ. κονιάκ
  • 4 κ.σ. νερό
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 ξυλάκι κανέλα

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. κανέλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε τα αποξηραμένα βερίκοκα κομμένα στη μέση σε ένα μπολ με το
κονιάκ και τα αφήνετε για 1 ώρα περίπου.  Σε ένα μικρό
κατσαρολάκι βάζετε τη ζάχαρη με το νερό και την κανέλα να βράσει σε
μέτρια φωτιά μέχρι να λειώσει η ζάχαρη για 2΄-3΄ περίπου.
Προσθέτετε τα βερίκοκα και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να
εξατμιστούν τα υγρά τους για 10΄ περίπου. Ρίχνετε το μέλι και το
βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λειώσουν και να ενσωματωθούν.
Αποσύρετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να
κρυώσει.

Σε μία λαμαρίνα του φούρνου σας στρώνετε μια λαδόκολλα και
βάζετε το φύλλο σφολιάτας, το πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη και με
ένα πιρούνι τρυπάτε καλά την επιφάνεια της σφολιάτας. Ψήνετε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 35΄-40΄ περίπου
μέχρι το φύλλο σφολιάτας να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Όταν
ψηθεί η σφολιάτα τη βγάζετε από τη λαμαρίνα, τη βάζετε σε μία σχάρα
και την αφήνετε να κρυώσει.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το μισό γάλα
με 2κ.σ. ζάχαρη, τη βανίλια και αφήνετε να ζεσταθεί σε μέτρια
φωτιά. Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ βάζετε τα αυγά με την
υπόλοιπη ζάχαρη και τα χτυπάτε για 5΄-7΄ μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτετε το κόρν φλάουρ σιγά-σιγά εξακολουθώντας το χτύπημα μέχρι
να ενσωματωθεί το κορν φλάουρ και να έχετε ένα λείο μείγμα. Ρίχνετε
και το υπόλοιπο γάλα, ανακατεύετε με σύρμα για 2΄-3΄ μέχρι να
ομογενοποιηθεί. Μόλις το γάλα πάρει βράση παίρνετε μια κουτάλα από
το γάλα και το ρίχνετε στο μπολ με το μείγμα αυγών ανακατεύοντας
συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίχνετε το μείγμα στην κατσαρόλα
με το γάλα και συνεχίζετε το βράσιμο ανακατεύοντας συνεχώς με το
σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά
και προσθέτετε το βούτυρο. Ανακατεύετε μέχρι να λειώσει το βούτυρο.
Βάζετε την κρέμα στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη να ακουμπά στην
επιφάνειά της μέχρι να κρυώσει καλά. Σε ένα μπολ βάζετε την κρέμα
γάλακτος με τη 1κ.σ. ζάχαρη και την χτυπάτε μέχρι να γίνει σαντιγί.
Όταν έχει κρυώσει η κρέμα τη βγάζετε από το ψυγείο, ρίχνετε την
σαντιγί και με μια σπάτουλα την ανακατεύετε απαλά μέχρι να
ενσωματωθεί.

Κόβετε τη σφολιάτα σε δύο ίσα μέρη. Το ένα κομμάτι το
κόβετε στα τέσσερα και το άλλο το σπάτε με τα χέρια σας. Σε κάθε
πιάτο βάζετε 1κ.γ. κρέμα και βάζετε επάνω από ένα κομμάτι
σφολιάτας. Βάζετε στο κέντρο 2κ.σ. κρέμα και 2-3 κομμάτια
αποξηραμένα βερίκοκα. Σκεπάζετε την κρέμα με τα κομμάτια σφολιάτας,
βάζετε άλλες 2κ.σ. κρέμα και 2-3 βερίκοκα. Τελειώνετε με κομμάτια
σφολιάτας καρφωνόντάς τα στην κρέμα. Πασπαλίζετε το γλυκό με άχνη
ζάχαρη και σερβίρετε.

Top