ΜΙΛΦΕΙΓ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΕ ΠΟΤΗΡΙ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • 230 ml κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζ. ζάχαρη & 2 κ.σ.
  • 3 φλιτζ. φάλα
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.σ. κανέλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα ταψί στρώνετε μια λαδόκολλα και απλώνετε τη σφολιάτα. Την
πασπαλίζετε με ζάχαρη και την τρυπάτε καλά με ένα πιρούνι σε όλη
την επιφάνεια. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους
170οC για 30΄-40΄ μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανή.
Όταν ψηθεί, τη βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε τη σφολιάτα να
κρυώσει καλά.

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το μισό γάλα με τη μισή ζάχαρη και τη
βανίλια να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ βάζετε τους
κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και με το μίξερ χειρός χτυπάτε τα
υλικά για 7΄-10΄ περίπου μέχρι να έχετε ένα αφράτο μείγμα.
Προσθέτετε το υπόλοιπο γάλα ανακατεύετε με το σύρμα και προσθέτετε
το κόρν φλάουρ σιγά-σιγά. Ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να
ενσωματωθεί το κορν φλάουρ και έχει ένα λείο και αφράτο μείγμα.
Όταν ζεσταθεί και το γάλα στην κατσαρόλα παίρνετε μια κουτάλα από
το γάλα και το ρίχνετε λίγο-λίγο στο μείγμα με τα αυγά,
ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτετε άλλες 1-2 κουταλιές ζεστό
γάλα μέχρι το μείγμα αυγών να γίνει χλιαρό. Το αδειάζετε στην
κατσαρόλα με το ζεστό γάλα ανακατεύοντας με το σύρμα πολύ γρήγορα
μέχρι να δέσει η κρέμα. Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και
προσθέτετε το βούτυρο. Ανακατεύετε μέχρι να λειώσει το βούτυρο.
Σκεπάζετε την κρέμα με μια μεμβράνη (να εφάπτεται) για να μη κάνει
κρούστα και τη βάζετε στο ψυγείο για να κρυώσει καλά. Όταν κρυώσει
η κρέμα χτυπάτε σε μπολ την κρέμα γάλακτος με τη 1κ.σ. ζάχαρη μέχρι
να έχετε και σφιχτή σαντιγί. Ρίχνετε την σαντιγί στην κρέμα αυγών
και με μια σπάτουλα ανακατεύετε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σπάτε με τα χέρια σας την ψημένη σφολιάτα. Μοιράζετε σε ποτήρια
τη σπασμένη σφολιάτα και τη σκεπάζετε με 2κ.σ. κρέμα.
Επαναλαμβάνετε σχηματίζοντας μια στρώση ακόμα σφολιάτας-κρέμας και
τελειώνετε τη γέμιση ποτηριών με σφολιάτα και 1κ.σ. κρέμα
γαρνιρισμένη με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. Πασπαλίζετε με
κανέλα, ζάχαρη άχνη και σερβίρετε. Μοιράζετε στα ποτήρια τη
σπασμένη σφολιάτα. Τη πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και τη
σκεπάζετε με κρέμα που έχετε βάλει σε κορνέ. Γαρνίρετε με καραμέλα,
κανέλα και σερβίρετε.

Top