ΜΙΛΦΕΙΓ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  • 1 lt γάλα
  • 1 φλιτζ. κόρν φλάουρ
  • 220 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. βούτυρο
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 2 βανίλιες

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

  • 6 κ.σ. ζάχαρη άχνη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC στρώνετε
λαδόκολλες σε 2 ταψιά και απλώνετε τα φύλλα σφολιάτας κομμένα στη
μέση. Τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και τα τρυπάτε καλά με ένα
πιρούνι. Ψήνετε στο φούρνο για 30΄-35΄ περίπου μέχρι να πάρουν
χρώμα και να γίνουν τραγανά. Όταν ψηθούν βγάζετε τις σφολιάτες από
το φούρνο και τις αφήνετε σε μια σχάρα να κρυώσουν καλά.

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το μισό γάλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια
να ζεσταθεί, σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μπολ βάζετε τους κρόκους με
την υπόλοιπη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός, για 7΄-10΄
περίπου μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα και
ανακατεύετε καλά με το σύρμα. Προσθέτετε το κορν φλάουρ σιγά-σιγά
ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθεί με το μείγμα και να
γίνει λείο. Όταν το γάλα ζεσταθεί καλά (να κάψει), παίρνετε ένα
μέρος από αυτό με μια κουτάλα από το ζεσταμένο γάλα και το ρίχνετε
λίγο-λίγο στο μείγμα αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς. Συνεχίζετε
ρίχνοντας δύο κουτάλες ακόμα, μέχρι το μείγμα αυγών να γίνει
χλιαρό. Το αδειάζετε στην κατσαρόλα με το γάλα, ανακατεύοντας πολύ
γρήγορα με το σύρμα, μέχρι να δέσει η κρέμα. Όταν γίνει η κρέμα,
κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο.
Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και σκεπάζετε με μια
μεμβράνη την κρέμα. Την βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. Βάζετε
την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ με τις 2κ.σ. ζάχαρη. Χτυπάτε με το
μίξερ μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί. Βγάζετε την κρέμα αυγών
από το ψυγείο και την ανακατεύετε με το σύρμα καλά να αφρατέψει.
Προσθέτετε τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να
ομογενοποιηθεί με την κρέμα αυγών.

Σε μια πιατέλα βάζετε ένα κομμάτι σφολιάτας. Απλώνετε ομοιόμορφα
στην σφολιάτα τη μισή κρέμα και τη σκεπάζετε με δεύτερο κομμάτι
σφολιάτας. Το καλύπτετε απλώνοντας την υπόλοιπη κρέμα και τη
σκεπάζετε με το τρίτο κομμάτι σφολιάτας. Σπάζετε το τέταρτο κομμάτι
σφολιάτας με τα χέρια σας, πασπαλίζετε με τα κομμάτια σφολιάτας το
μείγμα από πάνω και στα πλάγια. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και
σερβίρετε

Top