ΥΛΙΚΑ
-
1½ κιλό μοσχάρι
-
4 μελιτζάνες
-
6 ντομάτες ώριμες
-
1 κ.σ. πελτέ
-
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-
4 σκελίδες σκόρδο κομμένες φέτες
-
100 ml
ελαιόλαδο -
100 ml
λευκό κρασί -
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
-
150 γρ. φέτα καρέ
-
1 ξυλάκι κανέλα
-
αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε το κρέας σε μερίδες. Σοτάρετε
στο λάδι το κρέας να ροδίσει. Προσθέτετε το κρεμμύδι να μαραθεί για
2΄-3΄ και τέλος το σκόρδο. Σβήνετε με κρασί, βάζετε τις ντομάτες
ψιλοκομμένες, τον πελτέ, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το ξυλάκι της
κανέλας. Ρίχνετε το νερό και αφήνετε να βράσει για 1½ ώρα μέχρι να
μαλακώσει καλά το κρέας. Κόβετε τις μελιτζάνες σε μεγάλους κύβους,
τις βάζετε σε ταψί ραντίζοντας με 3-4 κουταλιές τις σούπας
ελαιόλαδο. Τις αλατίζετε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους
200οC για 20΄-30΄. Όταν βράσει
το μοσχάρι προσθέστε τις ψημένες μελιτζάνες δοκιμάζοντας για
αλατοπίπερο και συνεχίζετε για 15΄ ακόμα.