ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ


ΥΛΙΚΑ

  • 1½ κιλό μοσχάρι

  • 4 μελιτζάνες

  • 6 ντομάτες ώριμες

  • 1 κ.σ. πελτέ

  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

  • 4 σκελίδες σκόρδο κομμένες φέτες

  • 100 ml
    ελαιόλαδο

  • 100 ml
    λευκό κρασί

  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

  • 150 γρ. φέτα καρέ

  • 1 ξυλάκι κανέλα

  • αλάτι – πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβετε το κρέας σε μερίδες. Σοτάρετε
στο λάδι το κρέας να ροδίσει. Προσθέτετε το κρεμμύδι να μαραθεί για
2΄-3΄ και τέλος το σκόρδο. Σβήνετε με κρασί, βάζετε τις ντομάτες
ψιλοκομμένες, τον πελτέ, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το ξυλάκι της
κανέλας. Ρίχνετε το νερό και αφήνετε να βράσει για 1½ ώρα μέχρι να
μαλακώσει καλά το κρέας. Κόβετε τις μελιτζάνες σε μεγάλους κύβους,
τις βάζετε σε ταψί ραντίζοντας με 3-4 κουταλιές τις σούπας
ελαιόλαδο. Τις αλατίζετε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους
200οC για 20΄-30΄. Όταν βράσει
το μοσχάρι προσθέστε τις ψημένες μελιτζάνες δοκιμάζοντας για
αλατοπίπερο και συνεχίζετε για 15΄ ακόμα.

Top