ΜΟΣΧΑΡΙ – ΝΟΥΑ – ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ & ΠΟΥΡΕ

ΥΛΙΚΑ

  • 1½ -2 κιλά μοσχάρι νουά

  • 700 γρ. μανιτάρια λευκά

  • 2 καρότα κομμένα σε μεγάλα
    κομμάτια

  • 1 κρεμμύδι ολόκληρο

  • 3 σκελίδες σκόρδο

  • 1 κιλό πατάτες

  • 1½ φλιτζ. κρασί

  • 1 φλιτζ. ελαιόλαδο

  • ½ φλιτζ. βούτυρο & 2 κ.σ.

  • 1 lt γάλα

  • χυμό από 1 λεμόνι

  • αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε ελαιόλαδο
να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Βάζετε το κρέας και το σοτάρετε από
όλες τις πλευρές του περίπου 10΄ μέχρι να πάρει χρώμα παντού.
Προσθέτετε το σκόρδο, τα καρότα και το κρεμμύδι. Αφήνετε να
σοταριστούν για 2΄-3΄ και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε 1΄-2΄ να
εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνετε ζεστό νερό, τόσο ώστε-να είναι
μέχρι τη μέση του κρέατος. Αφήνετε να πάρει βράση. Χαμηλώνετε τη
φωτιά και σιγομαγειρεύετε για 50΄. Παράλληλα βάζετε σε μία
κατσαρόλα μπόλικο αλατισμένο νερό και βράζετε τις πατάτες για
25΄-30΄. Ενώ σε 1 τηγάνι ρίχνετε τις 2κ.σ. βούτυρο και σοτάρετε
μέχρι να πάρουν χρώμα τα μανιτάρια. Τα προσθέτετε στην κατσαρόλα
μαζί με το χυμό λεμονιού και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 15΄
περίπου με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα ώστε να δέσει η σάλτσα.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βγάζετε το κρέας και αφήνετε
να κρυώσει. Αφαιρείτε το κρεμμύδι και το σκόρδο από την
κατσαρόλα.

ΓΙΑ ΤΟΝ
ΠΟΥΡΕ:

Καθαρίζετε τις πατάτες όσο είναι
ζεστές, τις βάζετε σε ένα μπολ και τις λειώνετε με το πρες–πουρέ ή
με ένα πιρούνι προσθέτοντας βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και γάλα. και
ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σερβίρετε το κρέας
κομμένο σε φέτες με τον πουρέ και το περιχύνετε με τη σάλτσα.

Top