MUHALLEBI (ΜΟΥΧΑΛΕΜΠΙ) – ΤΟΥΡΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 5 φλ. γάλα χλιαρό
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 4-5 κ.σ. αλεύρι
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια ή μαστίχα ή ροδόνερο
  • κανέλα ή ξηροί καρποί για το γαρνίρισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε το βούτυρο και το αλεύρι σε μέτρια
φωτιά για περίπου 2΄-3΄. Προσθέτετε τη βανίλια ή τη μαστίχα και το
γάλα χλιαρό. Ανακατεύετε συνεχώς σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι η
κρέμα να σφίξει (5΄-7΄). Προσθέτετε το ροδόνερο, μόλις αφαιρέσετε
την κρέμα από τη φωτιά, για να μην χαθεί το άρωμα με το βράσιμο.
Μεταφέρετε την κρέμα σε γυάλινα ή πορσελάνινα φλιτζάνια και την
αφήνετε να κρυώσει. Γαρνίρετε με κανέλα ή άλλους ξηρούς καρπούς
(φιστίκια Αιγίνης, αμύγδαλα κ.ά.).

ΣΗΜ.: Πασπαλίζετε την κρέμα με κανέλα. Μόνο
όταν κρυώσει και είναι έτοιμη για σερβίρισμα Μπορείτε να
χρησιμοποιήσετε αντί για αλεύρι, ριζάλευρο ή κορν-φλάουρ.

Top