NAAN BREAD

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 2 κ.σ. γιαούρτι
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 1κ.γ. μαγιά
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. λάδι

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μικρό μπολάκι διαλύετε τη μαγιά και τη ζάχαρη σε 1φλ. του
καφέ χλιαρό νερό. Αφήνετε σε ζεστό σημείο για 5΄. Σε μια λεκάνη
αναμιγνύετε τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτετε το μείγμα της μαγιάς.
Ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη. Αφήνετε 15΄ σκεπασμένο με
πετσέτα σε χλιαρό σημείο να φουσκώσει. Πλάθετε σε πίτες πλατιές
μακρόστενες ή στρογγυλές. Τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί και ψήνετε
για 15΄ σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC. Αν θέλετε
μπορείτε να προσθέσετε καρυκεύματα στη ζύμη όπως κολίανδρο σκόνη ή
σκόρδο σκόνη.

ΣΗΜ.: Στην κυριολεξία Naan σημαίνει ψωμί.
Το Naan μοιάζει με ψωμί πίτα με καταγωγή από την Κεντρική Ασία.
Συνήθως σερβίρεται ζεστό με βούτυρο ή γεμιστό με κιμά ή αρνίσιο
κρέας διάφορα καρυκεύματα ή ακόμη με σταφίδες και καρύδια.

Top