ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΕΙΚ ΚΑΡΟΤΟΥ

ΥΛΙΚΑ
  

  • 3 φλ. αλεύρι
  • 3 φλ. καρότα τριμμένα
  • ½ φλ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. γαρίφαλο
  • 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.σ. αλεύρι για το πασπάλισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ το λάδι (αφού κρατήσετε μία κουταλιά)
με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Ρίχνετε το γαρίφαλο, την
κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ και το χυμό πορτοκαλιού με
τη σόδα. Προσθέτετε εναλλάξ λίγο καρότο και λίγο αλεύρι μαζί το
μπέικιν, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Ρίχνετε, τέλος, την
καρυδόψιχα. Αλείφετε με λάδι μια φόρμα Νο 26 ή ένα ταψί, το
πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και ρίχνετε το μείγμα. Το ψήνετε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 60΄ πάνω-κάτω. Αφού
κρυώσει λίγο το κέικ το ξεφορμάρετε σε σχάρα για να κρυώσει
καλά.

Top