ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό αλεύρι
- 25 γρ. μαγιά νωπή
- 1 ποτήρι νερό χλιαρό
- 100 γρ. γάλα χλιαρό
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 75 γρ. βούτυρο
- 1 αυγό
- ελαιόλαδο για το τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολάκι ανακατεύετε τη μαγιά με το χλιαρό γάλα. το νερό
και τη ζάχαρη. Το αφήνετε σε ζεστό μέρος για 10΄. Αδειάζετε το
μείγμα της μαγιάς στο μπολ του μίξερ, ρίχνετε το αλεύρι, το βούτυρο
και το αυγό και τα χτυπάτε με το γάντζο μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει.
Τη ζυμώνετε για λίγο και πλάθετε μπαλάκια μεγέθους καρυδιού και
λίγο πιο μεγάλα. Τα στρώνετε σε ένα αλευρωμένο ταψάκι και τα
αφήνετε να φουσκώσουν για 30΄. Ζεσταίνετε σε ένα βαθύ τηγάνι ή
κατσαρόλα αρκετό λάδι και ρίχνετε με προσοχή 3-4 μέχρι
να ροδίσουν και να φουσκώσουν.. Γεμίζετε με κορνέ όταν τα
βγάλετε.