OLIEBOELLEN – (ΟΛΙΜΠΟΛΕΝ) – ΒΕΛΓΙΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο
    του & επιπλέον για το ταψί

  • 30 γρ. ζάχαρη & επιπλέον για το
    πασπάλισμα

  • 1 πρέζα αλάτι

  • ½ κ.σ. ξερή μαγιά

  • 100 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες

  • 1 αυγό

  • 35 γρ. βούτυρο αγελάδας λιωμένο

  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ρίχνετε στον κάδο του μίξερ μαζί με
τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε
όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνετε σε χαμηλή ταχύτητα με το γάντζο,
μέχρι έχει μία ελαστική ζύμη. Βάζετε σε ένα μπολ. Σκεπάζετε το μπολ
με μία πετσέτα και το αφήνετε σε ζεστό περιβάλλον για περίπου 1 ώρα
μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη. Έπειτα τη ξαναζυμώνετε και τη
χωρίζετε σε μπαλάκια. Αλευρώνετε ένα ταψί και αραδιάζετε επάνω τα
μπαλάκια ζύμης. Τα αφήνετε να φουσκώσουν για 20΄ σε ζεστό
περιβάλλον. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε μπόλικο ελαιόλαδο και όταν
κάψει, τηγανίζετε έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα. Βάζετε ζάχαρη σε
ένα μπολ και μόλις βγάλετε τους λουκουμάδες από το τηγάνι, τους
ρίχνετε εκεί γυρνώντας τους έτσι ώστε να κολλήσει η ζάχαρη σε όλη
την επιφάνειά τους.

Top