ΟΜΕΛΕΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΦΕΤΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 10 αυγά
  • 2-3 καρότα τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 150 γρ. γραβιέρα, ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας τριμμένο στη
    χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομ. ή ½ κ.σ. μαντζουράνα ξερή, τριμμένη –
    με άλλο, φυσικά, γευστικό αποτέλεσμα
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Σε ένα τηγάνι
ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια
με τα καρότα για 4΄, ανακατεύοντας ενδιάμεσα με ξύλινη κουτάλα. Τα
σβήνετε με το βαλσάμικο, ανακατεύετε για 2΄ και τα αδειάζετε σε ένα
μεγάλο μπολ. Τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο. Χτυπάτε τα αυγά με ένα
σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε στο μπολ με το μείγμα του
καρότου, τα τυριά, τα αρωματικά, τα χτυπημένα αυγά, ανακατεύετε και
αδειάζετε το μείγμα σε ένα λαδωμένο στρογγυλό ταψί διαμέτρου
περίπου 28εκ. Ψήνετε στη δεύτερη σχάρα από τον πάτο του φούρνου για
περίπου 20΄ ή μέχρι να πήξει το αυγό και να ροδίσει η ομελέτα.

ΣΗΜ.: Τη σερβίρετε ζεστή με σαλάτα λάχανο
και ζεστό ψωμί αλειμμένο με λίγο πελτέ ντομάτας.

Top