ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. συκωτάκια κομμένα στη μέση
  • 6-7 αυγά
  • 50 γρ. φέτα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε και πλένετε τα συκωτάκια πολύ καλά. Τα βάζετε σε μία
μικρή κατσαρόλα με νερό, τόσο, όσο να τα σκεπάζει. Τα αφήνετε να
πάρουν 2-3 βράσεις και τα σουρώνετε. Τα ξεπλένετε και τα βάζετε στο
σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο
και το αφήνετε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα συκωτάκια
και τα σοτάρετε ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Ρίχνετε
και το κρεμμύδι και το σοτάρετε για 2΄-3΄. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι
νερό, αλάτι, πιπέρι και αφήνετε να βράσουν τα συκωτάκια 10΄
περίπου, μέχρι να πιούν τα υγρά τους. Ρίχνετε τη φέτα σπασμένη με
τα δάκτυλά σας και το χυμό λεμονιού. Αφήνετε να πάρουν μία βράση
ανακατεύοντας. Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, τη ντομάτα, λίγο αλάτι,
πιπέρι και τη ρίγανη. Τα χτυπάτε με ένα πιρούνι καλά και τα ρίχνετε
στο τηγάνι. Κουνάτε το τηγάνι να απλωθεί το μείγμα των αυγών
ομοιόμορφα. Ψήνετε την ομελέτα για 5΄-7΄ περίπου, μέχρι να
φουσκώσουν οι άκρες της. Σκεπάζετε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο
και με προσοχή αναποδογυρίζετε το τηγάνι και αδειάζετε την ομελέτα
στο πιάτο. Την μεταφέρετε στο τηγάνι γέρνοντας ελαφρώς το πιάτο και
σπρώχνοντας με μία σπάτουλα. Ψήνετε για 2΄-3΄. Αποσύρετε την
ομελέτα από τη φωτιά, την αφήνετε να πέσει λίγο η θερμοκρασία, την
κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Top